SZERELMETES ALMÁS-DIÓS KALÁCS

SZERELMETES KALÁCS





Valentin nap közeledik, így a kedvenc kalácsomat szívecske formában készítettem el. A töltelék almás és diós, imádom.:))

HOZZÁVALÓK

40 dkg liszt átszitálva
3 dkg friss élesztő
1,5 dl langyos tej
7 dkg kristálycukor
csipet só
2 tojás + 1 tojás a kenéshez
10 dkg puha margarin
1 evőkanál frissen facsart citromlé
mazsola a díszítéshez

2 alma (lehet többet is használni)

12 dkg dió
cukor
egy marék mazsola
0,2 dl tej


ELKÉSZÍTÉSE

  1. A langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amikor az felfutott, akkor a hozzávalókat összedolgozzuk. Nekem egy kicsit ragadós volt a tészta, így pár dkg liszttel még pótolni kellett. Puha tésztát kapunk, amit letakarva duplájára kelesztünk.
  2. Közben elkészítjük a töltelékeket is. Az almát lereszeljük, egy kis cukrot teszünk hozzá és egy kis fahéjjat, majd állni hagyjuk. A diós tölteléket is összekavarjuk egy külön tálban.
  3. Ha a tészta megdagadt, akkor téglalap alakúvá nyújtjuk és megszórjuk először a diós töltelékkel, majd az almából a levet kinyomkodva a diós töltelék tetejére szórjuk. Ezt követően feltekerük a tésztát, majd szívet formálunk és lekenjük tojással a tetejét. 
  4. 180 fokon addig, amíg meg nem barnult.

Az eredeti receptet Gabriellánál találtam meg, amit egy kicsit átalakítva készítettem el.

A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések